חיפוש כותרת
>> יוני 2013

 

 

שאלת השאלות ! האם כדאי להיות מעסיק מלא ?? לפי התגובות ומשובים שיש לכם בשטח האם יש מצב שמשפחת המטופל יכולה להיות מעסיקים ישירים ??

 

כדי להיות מעסיק צריך:   

א.להכיר היטב את החוק ולעקוב אחרי כל עדכון ושינוי.    

ב.להיות מאד מסודר ומאורגן גם בתחום הפיקוח והגדרת התפקיד ובעיקר בתחום הכספים והתנאים הסוציאליים וזאת כדי לא לעבור על החוק מחד ולא לצאת "פראייר" מאידך. מהר מאד גם תגלו שהפער בין הכספים שחברת הסיעוד משלמת לעובד לבין ההעסקה העצמית הוא מינימלי. וההפסד הוא שלא תהיה מוטיבציה למצוא עובד חלופי במקרה של מחלה ,חופש או עזיבה. כך שהתחום ממש לא מבטיח ורודות.

 



 

העובדת הזרה אושפזה ועברה וניתוח וזקוקה לחודש וחצי תקופת החלמה, מי משלם דמי מחלה לעובדת זרה לתקופת כה ארוכה? (אני משלמת כמובן ביטוח לאומי, ביטוח בריאות ודמי תאגיד), ובתקופה זו אני מממנת עובדת נוספת המסייעת לשתיהן.

 

אם לעובדת יש יתרת ימי מחלה לזכותה, זכאית ליום וחצי מחלה על כל חודש עבודה לצבירה עד 90 יום. במידה ומביאה אישור מחלה תקף ויש לה צבירה של ימי המחלה, תאלצי לשלם לה וגם למחליפה. אם אין לה ימים ביתרה וניצלה, לא תשלמי לה אלא היא תפנה לביטוח לאומי. בכל מקרה, אינך חייבת להלין את העובדת בביתך בזמן מחלה
ארוכה כיוון שזה ביתה רק בעת עבודה בפועל, לכן בזמן חופשה עליה למצוא מקום חליפי כיוון שהמעסיק זקוק למקום עבור מחליפה. המחליפה שמקבלת את שכרה ממך - לא אמורה  לטפל בעובדת החולה ולסייע לה , כפי שכל עובד שחולה לא נסמך על המעסיק בעת מחלתו לסיוע בו.

 


 

מידע זה ניתן לקו מעסיק ע"י היועצים המקצועיים של הקו למעסיק, על סמך הנתונים שסופקו על ידי השואלים, אולם אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ו/או חשבונאי קונקרטי וספציפי לעניין הנדון.

 


 

קו למעסיק - הגן על עצמך!

 

  עקבו אחרינו גם בפייסבוק

 

 

כניסה