העסקת מטפלת מחליפה / עובד מחליף באופן זמני

העסקת מטפלת מחליפה / עובד מחליף באופן זמני

עובדת מחליפה - איך זה מתבצע?

הנוהל אינו מחייב את התאגיד למצוא מחליפה. ניתן להיעזר בשירותי התאגיד ולפנות לתאגידים נוספים באזור המגורים, אולי שם יימצא פתרון.

יש ביקוש רב לעובדים זרים, ובעת החלפה העובדים דורשים שכר גבוה מהמקובל. ניתן להעסיק מטפלת שנמצאת בין עבודות כמחליפה באופן חוקי. התאגיד ידאג לרישומה כחוק, אך יחד עם זאת בהרבה מקרים כאלה משפחות נאלצות בלית ברירה להיעזר בעובדות בלתי חוקיות בארץ על מנת לסעוד את יקיריהן.

עובדת מחליפה - האם העסקתה יותר גבוהה בגלל שהיא זמנית?

עובדת מחליפה דורשת שכר גבוה יותר מכמה סיבות: אחת היא היצע נמוך מול ביקוש גבוה שמאפשר להן לדרוש יותר. סיבה נוספת היא מאחר שהיא אורחת לרגע ולא צוברת ותק לתנאים סוציאליים, לכן מגלמת זאת בבקשה לשכר גבוה יותר.

עובדת זרה מחליפה שתעבוד אצלנו 40 יום: האם אני צריכה לעשות ביטוח רפואי? לשלם ביטוח לאומי? תשלומים נוספים?

לטובתך כמעסיק/ה רצוי לעשות ביטוח רפואי לעובדת במידה ותחלה או תיפצע במהלך עבודתה עמך. לגבי ביטוח לאומי – עבור כל עובד צריך לשלם ביטוח לאומי, ולא משנה כמה ימים הוא עובד. באשר לתשלומים נוספים, מגיעים לו רק ימי חופשה, וכל השאר רק אחרי שנה.

האם עובד מחליף זכאי לפדיון יום חג?

עובד מחליף הינו עובד שעתי ולא עובד בשכר חודשי, וככזה זכאי לתשלום עבור פדיון ימי חג רק החל מהחודש הרביעי לעבודתו.

העובדת יוצאת לחופשה של 45 יום ואף אחד (לא סוכנות התיווך ולא העובדת עצמה) נותנים מענה למציאת מחליפה. מה עושים?

האחריות על מציאת מחליפה מוטלת על המשפחה. חברת הסיעוד והעובדת יכולים לעזור; אבל בשל המחסור הרב בעובדים זה קשה. נסו להציע שכר גבוה ולמצוא פתרונות יצירתיים.

חשוב לדעת שחברת הסיעוד יכולה להדריך אתכם לקבל את מלוא גמלת הסיעוד. גם אם המטפל נמצא חודש בחופשת מולדת, ניתן לבדוק במאגר ואולי אף להעסיק עובד ישראלי בזמן זה.

העובדת הזרה יצאה לחופשת לידה. עבור מי עלי לשלם ביטוח לאומי: עבורה או עבור המחליפה? אם עבור המחליפה, מי משלם בגין העובדת?

ביטוח לאומי משלם את שכרה של העובדת אשר בחופשת לידה, ומקזז את התשלומים שלו משכרה. ההתחשבנות שלך בזמן זה היא רק מול העובדת המחליפה.

העובדת שלי חלתה ולא יכולה לעבוד בזמן הקרוב. עליי להעסיק מחליפה, איך אעשה זאת?

ראשית חשוב להבהיר כי מאחר ומקום מגורי העובד הינם גם מקום עבודתו, לא ניתן להוציא את העובד החולה מבית המטופל, אלא אם כן יש לו מקום אחר לשהות בו במהלך מחלתו והוא מסכים לכך.

שנית, דמי המחלה משולמים הן על ידי המשפחה והן על ידי חברת הסיעוד לעובד החולה, אשר אינו נגרע מהיתר העסקה בעת מחלתו. לכן בהעסקת עובד מחליף, שכר העובד המחליף מוטל על המשפחה בלבד, זאת מאחר והביטוח הלאומי לא משלם הן את שכר העובד החולה והן את שכר המחליף.

העובדת שלי רוצה לצאת לחופשה בחו"ל ועלי להעסיק עובדת מחליפה. האם הביטוח הלאומי ישתתף בתשלום שכר המחליפה?

עם יציאת העובד הקבוע לחו"ל, מקבל העובד אשרה מיוחדת הנקראת אינטר ויזה. במהלך שהייתו בחו"ל ניתן לגרוע את העובד הקבוע מהיתר העסקה ולרשום עובד מחליף במקומו. במקרה שכזה בהחלט הביטוח הלאומי משתתף בתשלום שכר המחליף.

*האמור לעיל אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטיו/או חשבונאי של עורך דין ו/או רואה חשבון והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים באתר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד.

יש לכם שאלה?

צוות המומחים שלנו כאן כדי לתת לכם מענה מקצועי ללא עלות.

יש לכם שאלה?

כתבו לנו וצוות המומחים שלנו יחזיר לכם תשובה בהקדם, ללא עלות!
זמנית השירות אינו זמין.
ניתן לרכוש ייעוצים תחשיביים וגמרי חשבון.

לרישום לתאגיד

מלאו את הפרטים הבאים לקבלת סיוע ברישום לתאגיד